Trainz fra N3V Games

Et togsimulatorspill med uendelige muligheter

Elsker du tog men har ikke plass til togbane hjemme? Da er Trainz for deg.

Trainz er en togsimulatorserie fra Australske N3V Games. Med stadig nye oppdateringer og sofistikert grafikk har Trainz skaffet seg en skare av dedikerte tilhengere verden over.

Trainz er en serie simuleringsspill fra Australske N3V Games som lar spillere både kjøre tog og bygge sine egne drømmebaner. Med en rekke oppdateringer siden spillets lansering i 2001 finnes det flere versjoner av spillet. Det finnes til og med noen lokale kopier fra virkeligheten som for eksempel populære London Kings Cross.

Spillet tilbyr fire spillemodus: Surveyor, Driver, Scenarios og Railyard.

Surveyor – Her kan du leke deg med landskap og omverdenen i spillet. Både farger, tekstur og elementer som bygninger og stasjoner kan legges til her. Man kan lage såkalte Driver Sessions som kan benyttes både av Trainz egne baner eller de du har bygget selv.

Driver – I Driver modus opplever spilleren en simulert versjon av å styre selve toget. Det finnes to versjoner; DCC Mode som bruker en stopp/start-funksjon som en modelltogbane, eller den mer realistiske Cabine Mode som simulerer en faktisk tog kabin med alle de inkluderte funksjoner fra den virkelige verden. Driver modus kan brukes både på de inkluderte banene og de brukergenererte banene.

I Scenarios utspiller det seg planlagte hendelser som transport av passasjerer etter rutetider eller bytting av vogner som du må utføre uten skader på toget eller forsinkelser. I enkelte av spillets versjoner finnes det til og med ulykkes-scenarioer der du som sjef over sporveien må håndtere alle aspekter av en ulykke.

Railyard inneholder en oversikt over alt kjøretøy på skinnene. Her kan du finne mer informasjon om dine lokomotiver og diverse andre rullende elementer.

Spillet er laget for både Windows, Mac, App Store og Android. Trainz har en stor tilhengerskare verden over som ivrig deler sine kreasjoner og spilleopplevelser med hverandre over nettet. N3V Games har siden 2001 lansert stadig forbedrede versjoner av Trainz og resultatene av over et tiårs arbeid er et dynamisk og sofistikert spill. Trainz er et av de mest populære togsimulatorspillene på markedet og lar virkelig sine brukere utfolde seg ved å tilby en verden hvor det ikke finnes grenser for hvor stort eller komplisert du vil bygge. Versjoner utgitt etter 2014 tilbyr oppdatert grafikk som kan takle de fleste moderne maskinvarer.